Saturday, July 25, 2015

~~~


Simpanan batinku hampir terbelah
Tidak berhimpun dua cinta dalam satu jiwa
Antara iman dan nafsu aku berjuang
Meraih mahkota cinta dari syurga

Biar beribu parut luka menghiris kalbu
Hanya keikhlasan cinta menjadi penawar
Sekalipun diriku terbuang di mata insan
Engkau Maha mengerti kekalnya cinta ku ini

Izinkan aku meniti diatas hamparan syurgamu
Bila saat ku pergi biarlah cintaku tetap di situ

~~~~~~

Wednesday, June 10, 2015

2015

masa berlalu..
ibarat roda berputar
tak siapa tahu,,,
senyuman semalam ..
menjadi duka,,

....................
rahsia allah tak siapa tahu..

Monday, May 6, 2013

wanita super!


 alhamdulillah..
akhirnya Allah kuatkan jua tangan ini untuk mencoret sesuatu setelah sekian lama menyepi..

alhamdulillah..rahmat dan kuasa Allah itu tidak ternilai besarnya kepada setiap hamba..siapa kita untuk mempertikaikan dan mempersoalkan..setiap yang berlaku,telah disusun cantik oleh Allah buat hambanya..
Dia yang maha hebat memberi apa yang kita perlu,maka renunglah dan bersyukurlah!!

21 ogos 2012,majlis berlangsung,penyatuan dua jiwa antara aku dan dia.membina bahtera rumahtangga bermatlamatkan redha Allah semata.masa berlalu,cabaran sentiasa ada,ujian sentiasa tiba namun manisnya tetap menjelma.moga Al Khaliq sentiasa melimpahkan mawaddah dan rahmah dalam perjalanan kami..

entri kali pertama hidup berdua,menyandang jawatan baru ini adalah tentang wanita super..siapa dia..terbaca dalam buku I LOVE U tOO karangan badrul hisham shari.
wanita super adalah mereka yang suka memberi atau berkhidmat kepada hubby nya tanpa minta satu sen pun daripada jasa bakti mereka.Hubby nak hargai atau todak ,belakang kira.apa yang wanita SUper tahu kalo dia ikhlas memberi,pasti Allah hargai dan mengganjarinya dengan pahala dan balasan yang setimpal di akhirat kelak.

memang SupEr dan pOwer,jadi ,jom didik jiwa,latih hati,ajari diri untuk menjadi seperti itu,pahala yang Allah janji lebih hebat dari apa yang ada di bumi....usaha tangga kejayaan..mari didik hati jadi isteri solehah.

* buat hubby,jom sama sama didik jiwa,tarbiyah diri,latih hati,tambah iman..sentiasa upgrade jadi manusia yang Allah pandang..moga perjalanan kita yang panjang ini sentiasa dipandang dan dinilai Allah untuk menjadi bekal kita di akhirat kelak.



Monday, February 4, 2013

selamat hari lahir

Sun Yat Fai Lok (Cantonese)

Qu Ni Sheng Er Kuai Le (Mandarin)

Joyeux Anniversaire (French)


sama je maksud : selamat hari lahir 

sory lambat..terlepas tiket sokmo angah..bkn birthday awak je..

maka,degan ini kakakmu ini ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada adik2 tersayang yang telah menyambut hari lahir pada 2012 dan kepada acah pada 31 jan 2013..

moga allah kurniakan ketenagan , kemudahan , keredhaan pada kita semua...sayang awak suma sokmo..

ni lagu saujana khas ditujukan buat adikku adikku terchenta....doakan akak ye ...



Awan berarak ceria tiada titisan hujan, 
Pohon melambai tanda sokongan, 
Kususuri perjalanan bertemankan senyuman, 
Dihari lahirmu sahabatku, 

Dedaun berguguran, 
Membuktikan kedewasaan, 
Walau tanpa madah dan hadiah, 
Namun cukup untukmu sekadar ucapan... 

Selamat Hari Lahir, 
Iringan doa kuhulur, 
Bersyukur kepada-Nya, 
Atas nikmat usia, 

Usiamu ibarat mutiara, 
Tiada berganti lagi, 
Hiaskan iman bersulam taqwa, 
Agar sempat menuju haruman syurgawi, 



- angah hasnan - 

uNtUk diA...




suamiku...

Kadang-kadang aku rasa akulah
Isteri yang terlalu banyak menerima
Sedangkan engkau tak pernah meminta

Kadang-kadang aku rasa
Akulah isteri yang baru terjaga
Sedangkan engkau tak pernah terlena

Kadang-kadang ku bersuara tanpa berfikir
semua perkataan ku menjadi salah
Datanglah ke sini dan pegang tangan ku
Sementara ku cerita kehidupan isteri
Harap dimengerti

Kadang-kadang ku sakiti hati mu
Bila ku tolak sentuhan mu
Bukan bermaksud aku kurang menyayangi mu..
Namun cabaran terlalu

Kadang-kadang aku berubah pada pandangan mu
Tapi sayang, itu tidak benar
Tiada apa yang paling ku hargai
Daripada kehidupan manis bersama mu

Kadang-kadang ku fikir sejuta tahun
Adalah terlalu singkat
Hanya ku beritahu mu betapa sayangnya aku
Betapa syukurnya aku…
kau pelindung ku

Kadang-kadang berjauhan dengan mu
Akulah isteri yang terlalu tinggi bercita-cita…
Mencipta kerukunan keluarga
Namun aku tetap aku yang ini…
Maafkan aku wahai suami! Maafkan aku..


Cinta bukan hanya kata-kata bermadah, tetapi cinta adalah amanah daripada Allah. Sesungguhnya cinta itu indah kerana ia adalah kurniaan daripada Allah Yang Maha Indah. Justeru, jagalah kesucian dan keindahan cinta itu dengan berkata kepada kekasih hatimu;


"Aku cinta kepadAmu kerana Allah!"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...