Sunday, August 31, 2008

ramadhan menjelma....

Rasulullah saw bersabda:


“Penghulu segala bulan adalah bulan Ramadhan dan penghulu segala hari adalah hari Jum’at” (Thabrani dan Baihaqi)

salam ramadhan....

Wednesday, August 20, 2008

budak cute..


assalamualaikum w.b.t

comel kan budak kat gambar atas tu.....kami jumpa dia kat satu restaurant berhampiran Bangi..orang nya comel bangat,petah lagi...lepas selidik-selidik,maka nya tahulah yang dia nie rupanya anak tuan restaurant nie...

apa yang bestnya budak nie,sampai kengkawan yang lain sibuk je mengacau budak nie ialah dia nie bercakap memang comel...speaking lagi...sepatah tanya ,sepuluh jawab....(comel la tu kan) .lagipun budak budak if pandai and macam murai skit,mesti comel and ramai peminatnya...

kitaorang pun layan lah dia nie sambil tunggu makanan yang dipesan....Dia nie sibok nak main game kat handphone kitaorg,last2 yang syud ( kawan yang ikut makan ) bukak lah satu lagu kasi dia dengar.lagu my baby...sape ntah yang nyanyi..terlupa..budak tu pun mula la ikut rentak lagu and turut nyanyi....kagumnya,bila part chorus,lancar semacam je dia nyanyi..memang mantap...cepat plak dia ngafal n tangkap rentak lagu...

alangkah bagusnya if budak tu menghafal quran ...mesti bleh jadi hafizah...tapi,sayang budak budak skang lebih banyak disuruh menyanyi..bangga btoi and comel btoi if budak pandai nyanyi lagi omputih...apa nak jadi....oh..dunia..

Thursday, August 14, 2008

something..





Bila hati kian bersih, fikiran pun selalu jernih
Semangat hidup kan gigih,
prestasi mudah diraih..

Tetapi bila hati sempit,
segalanya menjadi rumit.

Seakan hidup terhimpit, lahir batin terasa sakit…

bangkit wahai pemuda pemudi islam....!!
nahnu du'at qabla kullu syai'in...
takbir!!!
Allahuakbar...


Friday, August 8, 2008

biG....mEnduGa

assalamualaikum....w.b.t

sibuk...busy....masyghul....
wah...padat jadual......rasa macam kurangnya masa rehatku....
tapi,still rasa bersyukur kerna aku lebih reti hargai masa rehatku....
manfaatkan waktu sebaiknya...
kalo tidak.....langsung bazirkan waktu yang Allah bagi.....hihihi

skrang tengah sibuk program bIg atau nama penuhnya biNa iNsan GURU...
big kali ni,kena buat khidmat kominiti dimana kitaorang suma memilih untuk bergotong royong di sebuah tadika.....maka,alkisahnya....bergabungla dua kuliah iaitu kuliah 2.02 bersma 2.06..

antara objektifnya ialah,nak tingkatkan keyakinan dan kendiri positif di kalangan para pelatih guru nie dalam berinteraksi dengan masyarakat luar..al maklumlah,....cikgu @ guru @ ustazah...penting beno laa interaksi dengan masyarakat nie krana guru bukan sahaja berada di sekolah ,malah dimana2 pun dia adalah guru...

antara objektif nya lagi adalah nak eratkan silaturrahim antara pelatih guru dengan penduduk setempat sekaligus tanamkan sikap yang positif dalam diri mereka.....ayat paper work laa...
tapi mmg berobjektifkan begitu...

ummi telefon....dia kata....doa adalah senjata yang paling besar.......maka ....doalah...
moga Allah permudahkan..ummi kata lagi..apa2 yg kamu buat biarlah krn Allah,even kamu diats memegang jwtan paling tggi atau yg paling bwh..lihatlah pada nilaian Allah bkn manusia yg sentiasa lemah dan xsmpurna....bermakna betul kata 2 ummi...di saat aku keresahan kerna terlalu khuatir plus risau sal big yang bermakna ini.....ooo....pilu...

esok,tanggal 9 ogos ...maka kami semua akn berangkat ke taman permai....dekat je dengan iPIs...7 minit agaknya...diharap segalnya berjalan lancar dan teratur....

" Ya Allah..jangan kau biarkan hambamu yang lemah ini terus hanyt dalam arus dunia yang sementara ini....bantulah hambamu ini dalam melaksanakan tanggungjawab dan amanah yang diberikan...lapangkan dada ku.....tenangkan hatiku...hindarkan aku dari hasad dan dengki..."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...