Friday, August 8, 2008

biG....mEnduGa

assalamualaikum....w.b.t

sibuk...busy....masyghul....
wah...padat jadual......rasa macam kurangnya masa rehatku....
tapi,still rasa bersyukur kerna aku lebih reti hargai masa rehatku....
manfaatkan waktu sebaiknya...
kalo tidak.....langsung bazirkan waktu yang Allah bagi.....hihihi

skrang tengah sibuk program bIg atau nama penuhnya biNa iNsan GURU...
big kali ni,kena buat khidmat kominiti dimana kitaorang suma memilih untuk bergotong royong di sebuah tadika.....maka,alkisahnya....bergabungla dua kuliah iaitu kuliah 2.02 bersma 2.06..

antara objektifnya ialah,nak tingkatkan keyakinan dan kendiri positif di kalangan para pelatih guru nie dalam berinteraksi dengan masyarakat luar..al maklumlah,....cikgu @ guru @ ustazah...penting beno laa interaksi dengan masyarakat nie krana guru bukan sahaja berada di sekolah ,malah dimana2 pun dia adalah guru...

antara objektif nya lagi adalah nak eratkan silaturrahim antara pelatih guru dengan penduduk setempat sekaligus tanamkan sikap yang positif dalam diri mereka.....ayat paper work laa...
tapi mmg berobjektifkan begitu...

ummi telefon....dia kata....doa adalah senjata yang paling besar.......maka ....doalah...
moga Allah permudahkan..ummi kata lagi..apa2 yg kamu buat biarlah krn Allah,even kamu diats memegang jwtan paling tggi atau yg paling bwh..lihatlah pada nilaian Allah bkn manusia yg sentiasa lemah dan xsmpurna....bermakna betul kata 2 ummi...di saat aku keresahan kerna terlalu khuatir plus risau sal big yang bermakna ini.....ooo....pilu...

esok,tanggal 9 ogos ...maka kami semua akn berangkat ke taman permai....dekat je dengan iPIs...7 minit agaknya...diharap segalnya berjalan lancar dan teratur....

" Ya Allah..jangan kau biarkan hambamu yang lemah ini terus hanyt dalam arus dunia yang sementara ini....bantulah hambamu ini dalam melaksanakan tanggungjawab dan amanah yang diberikan...lapangkan dada ku.....tenangkan hatiku...hindarkan aku dari hasad dan dengki..."

2 comments:

hood@sunny said...

semoga allah menguatkan hatimu.:D

Anonymous said...

thanks huda..........nahnu du'at qabla kullu syai'in...takbir!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...