Sunday, November 16, 2008

joke dat become a reality.....

16 nov 08..

gurauan yang menjadi kenyataan...
perjalananku bersama kakak dan adik ke GIANT terbantut dek kerana kereta yang kami naiki rosak di jalanan...kelam kabut juga dibuatnya....start punye start ..still xnak jalan....alhamdulillah sempat masuk parking....memang first time kereta buat hal cam gitu..kaji punya selidik,temperature dia da sampai tahap maksimum...ayah kata kalo kete ni jalan jugak tadi ..boleh meletup...nauzubillah.....alhamdulillah..suma selamat kecuali kete je yang bocor tangki nya....alahai kereta...

asalnya,aku dan along gurau - gurau tentang kereta tu....jalan jauh nanti rosak la...akhirnya,gurauan jadi kenyataan...memang kereta tu xidup...

malam nie,terpaksa la kereta kesayangan ramai
bermalam kat GIANT...maaf ye kereta.......moga lena tidurmu...hope kete 2 will be ok n selamat kat GIANT tu....pakcik jaga kat giant tolong tengokkan..

pengajaran daripada kisah ini ialah....
- b4 bawak kerata..make sure everything ok...jangan main jalan je...
- semua yang berlaku ada hikmahnya...kira pengalaman laa...laenkali lebih alert...
- urus kete bukan senang...tau pakai je...huhu....






3 comments:

SueHM said...

itu tanda mau beli keta baru...
buh ler gambor dalam blog...baru best

asrar said...

ye ke...aminnn...moga murah rezki....
gambar??...insyaallah...

miss mar said...

sue!! bkn nak mai comment org nyer...
heeee....

ngoh, bleh ke awk bwk kete g kajang...lalalalala....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...